Лион и Шахтьор направиха голово шоу на празен стадион

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш се разписа на два пъти за Шахтьор Донецк, но това не бе достатъчно за победата при гостуването на Олимпик Лион и срещата завърши 2:2.

Двубоят от група „F“ се игра пред празни трибуни, тъй като французите изтърпяват наказание за проблеми с феновете си през миналия сезон в Лига Европа. Мораеш откри в 44-ата минута, а след десет минути след почивката вкара и втори гол.

[ad id=“225664″]

Олимпик Лион стигна до равенството само в рамките на две минути. Първо точен бе Муса Дембеле в 70-ата минута, а след него Лео Дюбоа прати топката в мрежата. Дембеле можеше да донесе победата за домакините, но пропусна сам срещу Пятов. В продължението на мача Кайоде от Шахтьор прати топката в напречната греда.

В другата среща Манчестър Сити победи Хофенхайм като гост с 2:1.

Германците стартираха ударно, след като още в 44-ата секунда Ишак Белфодил откри резултата. Серхио Агуеро изравни в 8-ата минута. Футболистите на Пеп Гуардиола създадоха куп положения пред вратата на противника, но не успяваха да преодолеят Бауман.

[ad id=“263680″]

Все пак в 87-ата Давид Силва се възползва от груба грешка на защитник на домакините и прати топката в мрежада, за да донесе първа победа за своя тим в групата.


image0 (9K)