Лионел Меси се развихри срещу Тотнъм

Лионел Меси извади Барселона от кризата в последните седмици, след като вкара два гола за победата с 4:2 срещу английския Тотнъм в мач от група „В“ на Шампионската лига по футбол. Каталунците са равни на върха в класирането с италианския Интер, който по същото време постигна пълен обрат за победа с 2:1 срещу ПСВ в Айндховен.
Меси беше сред замесените при гола на Филипе Коутиньо във втората минута на срещата, а след това участва и в атаката, която завърши с точен удар от воле на Иван Ракитич в 28-та минута. Аржентинецът нацели два пъти гредите при резултат 2:0 в полза на Барса, а Хари Кейн се възползва от това и намали в 52-та минута.
Меси възстанови големия аванс на Барселона само четири минути след гола на „шпорите“, но в 66-та рикошет от удар на Ерик Ламела изпрати отново топката във вратата на гостите за 2:3. До изравняване обаче не се стигна, след като Меси се разписа отново в добавеното време и с това донесе шестата точка на тима си в група „В“.

[ad id=“225664″]
Също с шест точки е и Интер, след като Мауро Икарди се възползва от грешка на вратаря Йерон Зут и оформи крайното 2:1 на стадион „Филипс“ в Айндховен. Иначе Пабло Росарио вкара първия си гол за ПСВ от три години насам в 27-та минута, а Раджа Наинголан изравни в 44-та за гостите от Италия.


image0 (9K)