Линейка изведе Динко Вълев от ареста в Първомай

Линейка е извела Динко Вълев от ареста в Първомай малко след като районната прокуратура решила да го задържи за още 72 часа, предава bTV.

Срещу Вълев има повдигнати обвинения за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и за повреждане на чуждо имущество. Според обвинението той е нанесъл два юмручни удара в лицето на свой бизнес партньор и му счупил мобилния телефон. Това се случило в хотел в Първомай.

Пострадалият подал жалба в МВР и в събота на обед Динко Вълев се явил доброволно в районното управление в Първомай, където е бил задържан за 24 часа.

[ad id=“226585″]

По непотвърдена информация той е изведен от ареста с линейка, защото се е спънал. Кореспондент на bTV видял, че Вълев накуцва, но на въпрос защо е в линейката, самият Динко казал, че му се вдигнало кръвното.

Подателят на жалбата е оттеглил показанията си, потвърдил е адвокатът на Динко. Според защитника става въпрос за измама, жертва на която е станал Динко, затова и реагирал бурно.

По думите на адвоката потърпевшият търговец на части за камиони се обадил на Вълев и го извикал, че има камион за продаване.

Вълев изминал 400 км, но заварил бизнес партньора си пиян. Потърпевшият обяснил, че всъщност няма камион за продаване и просто се пошегувал. Това вбесило Вълев и той му хвърлил телефона.

Според адвоката потърпевшият вече има нов телефон, купен от Вълев.


image0 (9K)