Лиляна Павлова: „Вървим в правилна посока“

Регионалният министър Лиляна Павлова гостува в студиото на Нова телевизия тази сутрин. Ето какво каза:

„Не абдикираш по средата на мача, в средата на играта. Нищо още не е загубено. Аз съм оптимист. Вярвам, че това, което правим, е правилно. Вярвам, че колкото и грешки да сме направили, правим добро. Вървим в правилна посока“.

След като призна, че управляващи са правили грешки и сегашният вот вероятно е израз на недоволството на хората, Павлова заяви, че ако резултатът и от втория тур е в полза на ген. Радев, кабинетът на ГЕРБ ще си отиде:

„Да, явно трябва да анализираме къде още трябва да променим програмата, защото може би нещо не се харесва на нашите избиратели, на българските граждани, за които работим – не ги делим на леви и десни. Но ако в крайна сметка не получим подкрепа на втория тур, това трябва да е решението“.

По повод нелепите твърдения за страшни последствия при изборна загуба на Цачева, Павлова увери, че не става въпрос за плашене на хората и Апокалипсис. За ГЕРБ не било проблем за изгубят изборите, но въпросът бил принципен, пише offnews.bg.

„Ако хората подкрепят червена България и левите политики, които нашият опонент предлага, ние наистина трябва да поемем отговорността, че в десните политики, които предлагаме – това, за което работи правителството, очевидно нещо не е достатъчно, очевидно няма подкрепа и ако това е така, ние трябва да си тръгнем достойно, да поемем тази отговорност. Но нека да видим“, каза тя.

Павлова каза, че Цачева е най-подготвеният кандидат за президентския пост, но призна, че ù „липсва харизма“ и че по-слабият ù резултат вероятно се дължи и на факта, че не е давала популистки обещания по време на предизборната си кампания.


image0 (9K)