Лили Павлова – недосегаема! Прокуратурата не желае да я разследва за натиска над Румяна Ченалова

Прокуратурата няма да се самосезира заради твърденията на бившата съдийка Румяна Ченалова за намеса на министър Лиляна Павлова по търговско дело. Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира за Дарик случая, който стана ясно, че преди изборите през 2014 г. регионалната министърка искала от нея да прекрати дело, заведено от частна фирма срещу Павлова.

Пред Mediapool в петък съдийката заяви, че министърката искала да не бъде атакувана по време на предизборната кампания заради това дело. Павлова не отрече да е имало такава среща, но обясни, че била поканена в Съдебната палата и не била инициатор. За какво си е говорила с Ченалова обаче, не стана ясно.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира, че държавното обвинение не вижда престъпление в това. „В твърденията на Ченалова прокуратурата не намира данни за престъпление от общ характер“, подчерта тя.

Прокурор Арнаудова допълни, че няма и връзка между тези твърдения на Ченалова и внесеното същия ден в съда дело срещу нея.


image0 (9K)