Ликвидиран е военният, застрелял 20 души в Тайланд

Тайландските сили за сигурност ликвидираха военнослужещия, който вчера уби 20 души, след като откри стрелба търговски център в град Накхон Рачасима, в североизточната част на страната, предадоха информационните агенции. Той рани 42-ма души и взе заложници. Мъжът е убит при полицейска спецакция в мола, спасени са и 8 заложници, като някои от тях са пострадали.

32-годишният ефрейтор, идентифициран като Джакрапант Тхома, застрелял своя командир и двама войници във военна база, след което избягал с автомобил. По пътя стрелял безразборно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влязъл в търговския център „Терминал 21“ и открил огън по клиентите. Нападателят взе и заложници. Министерството на отбраната на Тайланд съобщава, че силите за сигурност са обкръжили търговския център, където е избухнал и пожар.

Сутринта Тхома написа в акаунта си във Фейсбук „Смъртта е неизбежна за всеки“ и пусна снимка на маскиран мъж с оръжие, вероятно изобразяваща самия него. Стрелецът предаваше и на живо по Фейсбук своята операция, но впоследствие страницата му бе блокирана.

Мотивите на нападателя остават неизвестни. Има данни, че той е бил разгневен заради имотна сделка.

Подобни кръвопролития са рядкост в Тайланд с изключение на най-южните райони, където от десетилетия оперират бунтовници.

Източник: „Сега“


image0 (9K)