Лидл официално за изтеглените ябълки от тяхната мрежа

Лидл България изтегли от пазара количества червени ябълки, в които е засечен вреден за здравето пестицид. От компанията излязоха с официално становище по случая:

[ad id=“225664″]

„Във връзка с появилите се публикации със заглавие „Отровни български червени ябълки заляха магазините“, бихме искали да заявим, че твърдението за отровни ябълки не е вярно и не отговаря на реалната ситуация.

Изтеглянето на количества червена ябълка е проведено единствено като превантивна мярка, доколкото няма непосредствен риск за здравето на потребителите. Лидл България има много стриктни политики и процедури по отношение на контрол на качеството и защита на потребителите. В тази връзка компанията изследва в независими акредитирани лаборатории плодовете и зеленчуците, които предлага, за над 500 пестицидни остатъка. Ако изследванията покажат резултат извън нормите, съответните количества въобще не стигат до потребители или се изтеглят от филиалната мрежа незабавно.

В конкретния случай става въпрос за продукт, при който са регистрирани завишени нормативни лимити в една единствена партида, но с цел превенция и защита на нашите потребители е изтеглено цялото количество продукт от съответния доставчик и са информирани надлежно всички заинтересовани страни – както компетентните институции, така и потребителите.

[ad id=“263680″]

Тази стъпка е поредното доказателство за отговорността на Лидл България по отношение на качеството на продуктите и грижата за потребителите. От стъпването си в България компанията е доказвала многократно и продължава да доказва с всички свои действия, че е отговорна, прозрачна и винаги работи с грижа и мисъл за потребителите и обществото. Приемаме подобни публикации, съдържащи открояващи се некоректни квалификации и публикувани една седмица след като темата е надлежно адресирана и са предприети всички възможни мерки, като умишлено всяване на страх сред потребителите и опит за уронване на престижа и доброто име както на Лидл България, така и на българските производители.“


image0 (9K)