Лидер на Европейския съюз: Европа трябва да се подготви за най-лошото с Тръмп

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че Европейският съюз трябва да се подготви за най-лошото заради политиките на американския президент Доналд Тръмп, на фона на търговската война между Вашингтон и Брюксел, съобщава „Асошиейтед прес“.

В писмо до лидерите на държавите от Европейския съюз – Туск е написал, че „трансатлантическите отношения са под огромен натиск заради политиките на президента Тръмп„.

[ad id=“225664″]

Туск, който ще ръководи двудневната среща на лидерите на страните членки на Европейския съюз в Брюксел в четвъртък и петък, допълва, че „за съжаление разделенията отиват отвъд търговията„.

Председателят на Европейския съвет пише: „Убеден съм, че въпреки, че се надяваме на най-доброто, то трябва да сме готови да подготвим нашия Съюз за на-лошите сценарии.“

[ad id=“236999″]

По-рано този месец администрацията на президента на САЩ наложи мита върху вноса на стомана и алуминий от Европа. Европейският съюз реагира с ответни мерки. Наложени бяха мита върху американски продукти, които са на стойност от около 2 800 000 000 евро.


image0 (9K)