Лидер на демократите призова Тръмп да отмени срещата с Путин

Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър призова президента Доналд Тръмп да отмени предвидената си за понеделник среща с руския президент Владимир Путин.

[ad id=“225664″]

Това се случи, след повдигнатите от американското правосъдно министерство обвинения срещу 12 служители на руското военно разузнаване в кибератаки над компютри на Демократическата партия по време на кампанията за президентските избори в САЩ от 2016 г., предадоха ДПА и Асошиейтед прес, съобщи Дарик.

„Тези обвинения са още едно доказателство за нещо, което всеки освен президента изглежда е разбрал: че президентът Путин е противник, който се е намесил в изборите ни, за да помогне на президента Тръмп да ги спечели. Президентът Тръмп трябва да анулира срещата си с Владимир Путин докато Русия не направи явни и прозрачни стъпки да докаже, че няма да се меси в бъдещи избори“, се казва в изявление на Шумър.

[ad id=“263680″]

Белият дом потвърди, че срещата между Тръмп и Путин ще се състои по график в понеделник в Хелзинки въпреки призива на Шумър, предаде Франс прес.

„Срещата ще се състои“, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.


image0 (9K)