Лидерът на турската опозиция обяви референдума за Конституцията за нелегитимен: Против бяха 51.2%!

„През 2019-та ще донесем в тази страна една истинска демокрация. Ще върнем Турция към благоденствието“, заяви лидерът на Народнорепубликанската партия (НРП)

[ad id=“263680″]

..

Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу потвърди позицията си, че проведеният на 16 април м. г. референдум за промени на Конституцията е нелегитимен пред ТВ канала FOX TV, цитиран от вестник „Джумхуриет”.

По думите му, гласувалите с „Не” са били 51.2%, а Висшият избирателен комитет (ВИК) е манипулирал резултатите от вота, предава „Фокус“.

„Бяха използвани парите на държавата, нейните самолети, абсолютно всичко, което може да се сетите. И въпреки това управляващите не можаха да постигнат успех. Ние ще вземем нужните мерки. Още от сега изграждаме необходимата инфраструктура. Отиваме към избирателните урни“, казва опозиционният лидер.

[ad id=“218001″]

..

„През 2019-та ще донесем в тази страна една истинска демокрация. Ще върнем страната към благоденствието. Президентът трябва да е безпристрастен. Сегашният – не е моят президент. За нас той е единствено генералният председател на Партията на справедливостта и развитието (ПСР)”, обяснява Кемал Кълъчдароглу пред FOX TV, цитиран от „Джумхуриет”.


image0 (9K)