Лидерът на БСП пресоли брутално манджата, от която тя самата се кани да яде

Светослав Пинтев 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова днес премина всички разумни граници в бесния си устрем към властта. Неистовото й протягане към  нея и досега  беше грозно и будеше тревога, но вече

[ad id=“225664″]

започва да става страшно

Отбелязват го и тези, които добре я познават.  „Цинично е да се катериш към властта по труповете на трагично загиналите хора край Своге“, както се изрази лидерът на АБВ и дългогодишен ключов играч в БСП Румен Петков.
Стреснаха ли тези сурови думи на доскорошния съратник др. Нинова? Накараха ли я да осъзнае, че пресоли брутално манджата, от която тя самата се кани  да яде, да не кажем , че я натъпка с отрова. Ни най-малко, тя реши да покаже, че едва сега започва… А това е един много опасен път за партията й.
Днешната  реплика на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна към мнозинството:

„17 души убихте!“ 

е една от най- безочливите прояви на своеобразната необолшевишка месианска мания, изразяваща се основно в обвинителен патос, която партията развива под нейното ръководство.

[ad id=“263680″]

Не, че преди това я нямаше, но при Нинова нейните измерения добиха ярката и незабравима партийна окраска, която добре познаваме от „развития социализъм“ и жестокостта му към Империализма.
Това е стряскащото.  Наред с безочливия отказ да се смириш пред жестоката смърт на хилядите, които организацията ти е причинила.
Нейните днешни думи са наистина своеобразен връх на синдрома на „вината и мезетата“, формулиран преди години пак от същата трибуна, но от Филип Боков. Но Нинова вече атакува яростно, тя иска властта, защото

Демокрацията уж я отне от партията й

Ни повече, ни по-малко. Нищо, че последните 28 години Партията пак управляваше с поставените си лица, смучеше кръвта на народа, при който се кани да слиза, с разположените на всеки километър червени милионери. А този народ разбира чудесно това и се е запасил с големи сопи неокастрени, както се изрази по този повод политологът Огнян Минчев.

[ad id=“236993″]

Дали изобщо Корнелия Нинова си спомня за 19-те жертви на катастрофата, при която автобус падна от мост на главен път Русе-София край Бяла през 2006 г. Тогава на никого от правителството на Сергей Станишев   не му и мина през акъла да си подаде оставката.  А и някой не я поиска.
Шофьорът на камиона, от който започва кървавия кошмар, превозвал 30 тона жито – 10 повече от допустимото, беше единственият осъден.
Премиерът и лидер на БСП по онова време Сергей Станишев  просто прекрати предсрочно посещението си в Португалия , като с това се приключи отговорността на властта по случая. Тогава Корнелия Нинова бе зам. министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика,  като отговаряше и за държавния резерв; търговията с оръжия и офсетните споразумения, свързани с доставки на армията. Явно тогава

[ad id=“236999″]

не й и било до обвинения в убийство

Червените все по-открито демонстрират безпределно арогантно чувство на безнаказаност, което  звучи в стилистиката на Мирчо Спасов, а не на европейска партия. И това ги води в посока диаметрално противоположна на тази, към която си мислят, че са тръгнали.
Мнозина в червената върхушка и сякаш вампирясват и надушват кръв по 9-ти септември.  В такива моменти те видимо губят здрав разум и всякакво чувство за самосъхранение. Очевидно изобщо не си дават сметка как гледа на това безпримерно безсрамие огромната част  от народа, при който се канят да слязат.

[ad id=“218001″]

Иначе не биха си позволили точно в дните преди 9-ти септември да обвиняват други в убийства.  И то

на 5 септември

Годишнината от обявяването на война от СССР на България. Дата, която смазва България за дълги години, защото отваря вратата на БКП към властта и над 70 годишната й безнаказаност.  Един кошмар, който още не е свършил.
Ала сега годината не е 1944-та.

[ad id=“225664″]

И тук изобщо не става въпрос за това има ли виновни за катастрофата край Своге във властта. Може и да има.  Виновните трябва да бъдат обвинени и безмилостно наказани, особено, ако са там. В това няма никакво съмнение. Но е почти невъзможно да си го представим, защото Темида още е със соц дрешките си.
Моделът  властниците да са на завет от кого беше наложен, г-жо Нинова?
Въпросът тук обаче е , че инстинктите за самосъхранение при БСП са изчезнали.  А нагоните към смъртта на Столетницата, агресията, насилието, разрушението – Танатос, както ги нарича Фройд, ескалират с веки изминал миг.  Ако Корнелия Нинова беше Хари Потър можеше да се каже, че вади даровете на смъртта и чрез тях ще унищожи Волдемор. Но тя е лидер на БСП, а тази партия твърде много напомня за него.
Страстта прави хората слепи, казвали древните римляни. Особено страстта към властта.

Източник: www.faktor.bg


image0 (9K)