Ливърпул плати 75 млн.британски лири за защитник

Върджил ван Дайк ще се присъедини към Ливърпул от Саутхемтпън срещу 75 милиона британски лири на 1-и януари, когато отваря зимният трансферен прозорец, съобщават британските медии. Двата клуба също потвърдиха новината за преминаването на холандския национал на „Анфилд“, но без да уточняват цифри.

26-годишният Ван Дайк премина медицински изследвания на базата на Ливърпул в сряда и по-късно подписа договор, който ще му носи по 200 хиляди лири на седмица, добавят местните медии. „Мърсисайдци“ уточниха, че той ще носи фланелката с номер 4.

[ad id=“263680″]

Ливърпул и Саутхемптън преговарят от няколко дни насам, като знак за успешната сделка беше ,че „светците“ не включиха Ван Дайк в групата за мача срещу Тотнъм. Манчестър Сити също беше сред вариантите за холандеца, но отборът на Хосеп Гуардиола отказа да предложи исканите 75 милиона лири.

Платената от Ливърпул сума е световен рекорд за защитник, а от нея ползи ще извлече и Селтик, който е бившият отбор на Ван Дайк. Шотландците ще получат 10 процента от парите, равняващи се на 7.5 милиона лири.


image0 (9K)