Лечебната сила на царевичната коса бори камъните в жлъчката, подаграта и диабета

Сега е точното време да се запасим с царевична коса или свила, както я наричат мнозина. Тя е изключително полезна за човека. Уникалният природен продукт активира потока на жлъчката и намалява вискозитета. Народните лечители я препоръчват при камъни в жлъчката, холецистит, за лечението на хепатит и подагра, пише lekuva.net
Тя засилва метаболитните процеси- в частност тези на въглехидратите. Поради тази причина често пъти я препоръчват и за отслабване.

[ad id=“225664″]

Царевичната свила съдържа солидно количество пантотенова киселина, която подпомага процеса на отслабване.
Освен това доказано нормализира нивата на кръвната захар и намалява значително апетита. Приемът на отвара или запарка от царевична свила насърчава разграждането на мастните клетки и изхвърлянето на продуктите от разпада в урината.

За да си приготвите запарката, необходими са ви единствено 1 ч.л. нарязана на ситно сушена царевична свила и 1 ч.ч. топла вода. Залейте свилата и оставете за 15 минути. След това прецедете и приберете запарката в хладилника.
Пийте 1/3 чаена чаша, 20 минути преди трите основни хранения. След 2 седмици прием на запарката от царевична коса си дайте едноседмична почивка, преди да повторите отново.


image0 (9K)