Летящ старт за Русия ! Сборная размаза Саудитска Арабия – 5:0

Русия започна по най-добрия начин Световното първенство на своя територия. Възпитаниците на Станислав Черчесов победиха Саудитска Арабия с 5:0. Точни за „сборная“ бяха Газински, Черишев на два пъти, Дзюба и Головин.

В седмата минута пред Русия се откри първата възможност за гол на това Световно първенство. Александър Самедов стреля в тялото на саудитски защитник от близко до вратата разстояние.

[ad id=“225664″]

„Сборная“ продължи да натиска и само 5 минути по-късно водеше в резултата. След центриране на задната греда на Головин, Газински се извиси над всички и засече топката с глава в мрежата на Абдула Ал Маюф.

След 240 секунди Русия проведе добра атака от дясно, но ударът на Дзагоев срещна тялото на защитник на Саудитска Арабия.

Домакините владееха положението на терена, а саудитите контраатакуваха и  Ал Салави отправи удар с глава, който мина близо до вратата на Акинфеев.

В 22-ата минута Алан Дзагоев бе принудително заменен от Денис Черишев поради травма в бедрото.

[ad id=“263680″]

След смяната оборотите на игра намаляха и офанзивните действия пред двете врати загубиха остротата си

Грешки при изнасянето на топката белязаха първото полувреме за „зелените соколи“ и именно след такава Русия удвои преднината си в 43-тата минута. Денис Черишев, който се беше появил в игра само 20 минути по-рано се възползва от подаване в наказателното поле, финтира саудитски защитник и не остави шансове на Ал Маюф с прострелен изстрел. Това беше и последното по-интересно положение до началото на почивката.

В началото на втората част „сборная“ продължи да владее положението на терена, но първата по-опасна възможност се откри пред Акинфеев, след като Ал Джазим не успя да засече паралелно на гол линията подаване.

[ad id=“236993″]

В 70-ата минута резултатът стана класически. Снажният нападател на Зенит Артьом Дзюба отбеляза с едно от първите си докосвания, след като бе влязъл в игра, броени секунди преди да вкара с глава топката в мрежата на Саудитска Арабия.

Денис Черишев вкара втория си гол в мача и общо четвърти за „сборная“ в последните минути на двубоя с прекрасен гол, с което подпечата разгромната победа на Русия на старта на Мондиала.

[ad id=“236993″]

Това не беше всичко в двубоя, като Головин ознаменува добрата си игра с гол от фаул в последните мигове до последния съдийски сигнал.


image0 (9K)