Летни диети със страхотен резултат. Възползвайте се, не е трудно

Искате диета, от която хем да отслабнете, хем да задържите след това задоволителния резултат? Предлагаме ви три ефективни хранителни режима, с които ще се чувствате просто великолепно.

[ad id=“225664″]

Забравете за гладуването, лошото настроение, стриктното следене на калории и саможертвите. Но загърбете и мисълта, че резултатът ще дойде след няколко дни!

Диета, бедна на въглехидрати

Понижете приема на въглехидрати, тъй като те са източник на енергия, която се превръща в складирана мазнина, която тялото не използва. Тази диета изключва напълно бялото брашно и храните, които го съдържат (хляб, паста, бисквити и други). Избягвайте и пълнозърнестите храни, тъй като те често са приготвяни от бяло брашно и допълнително количество трици, а това допринася за покачване на телесното тегло. И все пак, можете да консумирате малки количества от следните зърнени култури: ориз, овесени ядки, киноа, просо. Позволявайте си малки порции от тях по време на закуска и обяд, но никога вечерно време. В замяна трябва да повишите приема на протеини и мазнини. Винаги избирайте натурални, непреработени храни, които са с високо качество и лесно се смилат от организма.

[ad id=“263680″]

За протеини заложете на: бяло месо, риба, сирене, яйца, зеленчуци, ядки (1 шепа дневно) и семена. Що се отнася пък до мазнините, ето вариантите: растителни масла – зехтин, ленено, кокосово, сусамово масло или масло от пшеничен зародиш, авокадо, ядки (1 шепа дневно) и семена.

Вечерната диета с едно наум

Тази диета изисква консумацията на балансирани ястия през целия ден. Най-важното хранене тук е вечерята. През деня консумирайте храна в умерени количества, но не прекалявайте с нито един продукт! Заложете на леки закуски между храненията, за да контролирате апетита. И опитайте да бъдете стриктни:

[ad id=“236993″]

Винаги вечеряйте преди 20 ч. Ако огладнеете след този час, опитайте се да потушите апетита с чаша чай или ябълка. Вечерята трябва винаги да се състои от зеленчуково ястие (салата, печени зеленчуци, супа или гаспачо) и лека порция протеини (риба, постно месо или яйца). Ако ще готвите храната, заложете на печене и варене. За десерт изберете между ябълки и круши. Ако спазвате този простичък план за отслабване, съвсем скоро ще забележите как килограмите се топят постепенно. Това е така, тъй като през нощта тялото елиминира повече токсини.

Диета с контрол върху порцията

Тази диета се базира на един прост факт. Когато консумирате твърде много храна, качвате килограми. Можете да се наслаждавате на любимата си храна, стига да въведете правилото за умереността и да се съобразите кое време на деня е. В повечето случаи тази диета е предизвикателство за хората, които посягат към храната импулсивно. В такива моменти те са изпълнени с тревога. Диетата е подходяща за онези от вас, които могат да контролират количеството на порциите храна.

[ad id=“236999″]

Можете да си позволите 5 хранения дневно. Важно е да не консумирате храна до момента, в който се усетите сити. Спрете да ядете, още преди да е спряла потребността от хранене – когато все още искате да изядете десерт, но и се чувствате сити. Един ефикасен начин да избегнете преяждането е като консумирате чай, който стимулира храносмилането, освен това ще ви дари с чувство за ситост.


image0 (9K)