„Лекар на годината 2019“ е д-р Георги Узунов

„Лекар на годината 2019“ на старозагорската Районна колегия на Българския лекарски съюз е д-р Георги Узунов – дългогодишен педиатър и неонатолог, преподавател в Тракийския университет, от 1997 г. е директор на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора.

Призът беше връчен на тържествена церемония снощи.

Д-р Узунов е номиниран от старозагорската колегия за националната награда „Лекар на годината“.

Бяха раздадени и останалите годишни награди, които се присъждат за Деня на българския лекар – 19 октомври, и 118 години от създаването на съсловната лекарска организация.

Специалистът по образна диагностика и член на Европейското дружество за диагностика на гърдата и на Европейската асоциация по радиология д-р Любомир Трифонов беше отличен в категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“. ю

Кардиологът д-р Наньо Нанев получи приза за „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“.

За четвърта поредна година се връчи награда за млади медицински надежди „Ти си нашето бъдеще“. Получиха я д-р Стоимен Гечев и д-р Гергана Гечева-Ферменджиева от Казанлък. Братът и сестрата работят в областта на физикалната и рехабилитационната медицина.


image0 (9K)