Лекари с призив към НС: Спрете Истанбулската конвенция!

„Джендър идеологията ще доведе и до морална криза“, убедени са утвърдените специалисти, подписали се с призив Народното събрание да не ратифицира спорния документ

[ad id=“263680″]

Утвърдени български специалисти в различни области на медицината излизат с открито писмо до премиера, председателя на парламента и президента, в което призовават Народното събрание да не ратифицира т.нар. Истанбулска конвенция, предава Дарик.

Основният им мотив е, че навлизането на джендър идеологията, залегнала в документа, ще задълбочи още повече демографската криза в страната. Пред Дарик професорът по клетъчна биология д-р Георги Чалдъков заяви, че според официалните статистически данни в България на ден умират по 294-ма души.

[ad id=“218001″]

„Джендър образованието ще деформира сексуалната идентификация на децата ни. На фона на високата смъртност и ниската раждаемост, това ще задълбочи и без това негативните демографски процеси“, убеден е д-р Чалдъков.

По данни на Световната здравна организация България е на първо място в света по смъртност от мозъчни инсулти, миокардни инфаркти и рак. Според официалната статистика у нас от тези и други болести през 2016 г. са починали 107 580 българи, а са се родили значително по-малко деца 64 984. Т.е. на ден умират 294-ма души.

[ad id=“236480″]

„Данните са изключително тревожни и изискват спешни мерки от българските политици, за да бъде преодоляна демографската криза. Приемането на т.нар. Истанбулска конвенция ще влоши ситуацията още повече“, категоричен е д-р Чалдъков, един от лекарите, подписали отвореното писмо.

„Джендър идеологията ще доведе и до морална криза“, предупреждават още медиците, подписали се под откритото писмо с призив Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция.

 


image0 (9K)