Лекари от Германия: Тези комбинации между лекарства и храни са опасни

Лекари от Германия предупреждават, че има комбинации между лекарства и храни, които са опасни или полезни за здравето.

[ad id=“225664″]

Лекарите са убедени, че тяхната информация ще помогне на милиони хора по света. Лекарите отбелязват, че стотици хиляди руснаци приемат антикоагуланти, сред които е и варфарин, за да се предпазят от кръвни съсиреци. Но ако в същото време консумирате някои зелени зеленчуци като магданоз, броколи и спанак, ефектът на варфарин може значително да бъде намален.

Ето защо е изключително важно да наблюдавате диетата си и да не комбинирате тези лекарства и храни. В допълнение – комбинацията от варфарин и парацетамол или ацетаминофен, също е негативна. В този случай, ефектът на разреждане на кръвта може значително да се повиши, което може да причини кръвоизливи, включително най-тежкият хеморагичен инсулт.

[ad id=“225664″]

Съществуват обаче комбинации, които могат да бъдат полезни за здравето. Например, витамин С увеличава ефектите на болкоуспокояващи като аспирин или парацетамол, както и по-мощни опиоиди. Може би това се дължи на противовъзпалителните ефекти на този витамин.

Милиони по света също вземат статини, за да намалят нивото на лошия холестерол в кръвта. Оказва се, че ако пиете и коензим Q10 едновременно, ефектът на статините ще бъде още по-изразен.

Някои хора използват лекарства от групата на АСЕ инхибиторите за понижаване на кръвното налягане. Можете да постигнете по-голям ефект с едновременното използване на цинк под формата на хранителни добавки.

[ad id=“263680″]

Добър ефект има комбинацията от противогъбични кремове с ехинацея, която укрепва имунната система срещу различни инфекции, както и с кортикостероиди, калций и витамин D, антибиотици с пробиотици, антибиотици с витамин К или бромелаинов ензим.


image0 (9K)