Ледена пързалка! Коли се въртят като пумпали

Дъждът, който се сипе над снежна Враца, вече предизвика първото ПТП. Надлезът до КАТ във Враца се е превърнал в ледена пързалка и колите се въртят като пумпали.

Преди минути там стана верижна катастрофа, информира BulNews.bg.

В момента на местопроизшествието има три автомобила – „Тойота Корола“, „Фолксваген Голф“ и „Мазда“. По думите на шофьорите обаче са участвали още две, които са си тръгнали. Те се завъртели на шосето и движещата се зад тях жена с „Голф“-а се опитала да избегне ударa. Забила се в мантинелата, а колите зад нея също се завъртели и се ударили една в друга.

Шосето е тотално заледено и по него не може да се върви. Проблемът е предизвикан от новия асфалт, с който бяха закърпени дупките по надлеза. Ремонтът не е завършен, трябвало е да бъде положен още един слой. По тази причина, след като гумите минат по него, шофьорите губят контрол над волана и колата става неуправляема.

За кратко на мястото на инцидента на заледения надлез, още две коли са се чукнали. По молба на полицията служебният автомобил на BulNews.bg е блокирал движението по проблемния участък. В момента се очаква екип на БКС, който да опесъчи шосето.


image0 (9K)