Лари Кинг. По пътя към върха

Започвайки във Флорида като местен журналист и интервюиращ през 50-те години на миналия век, Кинг за пръв път изпъква на национално ниво като водещ на шоуто на Лари Кинг – национално радио през цялото нощ през 1978 г.

По-късно той води международно известното му предаване на живо по CNN в продължение на 25 години между 1985 и 2010 г., интервюирайки широк кръг личности, от филмови звезди до видни политици, обсъждайки всичко от личния си живот до новини.

През 2012 г. той е съосновател на базираната в Ню Йорк продуцентска компания Ora TV и започва да води там шоуто си „Лари Кинг сега“. Година по-късно RT America сключи сделка с телевизия Ora за водене на шоуто на King“s.

По това време Лари Кинг каза, че „предпочита да задава въпроси на хора на властни позиции, вместо да говори от тяхно име“. Оттогава Кинг е водещ на подкаста „Лари Кинг сега“ и предаването Politicking, излъчвано от RT America.

Ветеранът-интервюиращ спечели купища награди по време на кариерата си.

Кинг се жени осем пъти през живота си, подавайки молба за развод с последната си съпруга Шон Саутвик през 2019 г.

Той е баща на пет деца, девет внуци и четири правнуци. Две от децата на Кинг – Анди и Чая, починаха в рамките на седмици през юли и август 2020 г. Анди почина от сърдечен удар, а Чая загуби битката с рак на белия дроб.

Запитан за възгледите си за своето наследство през 2014 г., Кинг каза, че би искал да бъде запомнен като човек, който „доведе до това, че повече хора разполагат с информация, която не са имали преди“. Той каза, че иска хората да го запомнят като човек, който „ни научи на много неща“ по приятен начин и който „внесе голяма доза гордост в бизнеса му“.

 


image0 (9K)