Лавров: Черна гора се разиграва като разменна монета в русофобската война

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че се правят опити Черна гора да бъде разиграна като разменна монета в русофобската война, като й бъде наложено членство в ЕС, предава ТАСС.

[ad id=“225664″]

„Разбира се, разтревожени сме от ситуацията в Черна гора, която се опитват да разиграят като разменна монета в русофобската война. Наложиха й членството в НАТО, категорично отказвайки да проведат референдум по темата“, заяви Лавров.

[ad id=“236993″]

„Хората се страхуват, че чрез избирателните урни ще бъде изказана друга гледна точка, а не тази, която традиционните елити искат да прокарат“, допълни той.

Лавров подчерта, че Русия винаги е имала добри отношения с Черна гора. „Не разбирам защо им е нужно на черногорците да влизат в тази русофобска кампания. Това остава на тяхната съвест“, каза Лавров.

Смятаме, че „засмукването“ на тази територия от НАТО противоречи на всички клетви, които ни бяха дадени покрай обединението на Германия, че Алиансът няма да се разшири и на педя“, подчерта руският първи дипломат.

[ad id=“236999″]

„Това противоречи и на здравия разум, защото на Балканите отово се опитват да направят от „слабините“ конфронтационна зона“, заключи Лавров.


image0 (9K)