Лавров: Русия нито е „чирак“, нито „всемогъщата заплаха“!

„Авторите на доклада за Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността представят влиянието на Москва в отрицателна светлина“, категоричен е руският дипломат №1

[ad id=“225664″]

„Авторите на доклада за Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността представят влиянието на Москва в отрицателна светлина.“ Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в изявление на мюнхенския форум, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Когато на Запад разсъждават за влиянието на Русия, то това в по-голямата част се представя в отрицателна светлина. Не са избегнали този подход и авторите на доклада, подготвен за сегашната конференция“, допълни руският дипломат номер едно.

[ad id=“236993″]

„Изпълнението на плановете за създаване на американска система за противовъздушна отбрана в Европа подкопават стратегическата стабилност“, каза още Лавров на конференцията в Мюнхен.

„Русия като никоя друга страна е заинтересована от уреждането на вътрешноукраинската криза, а правните мерки за това са готови“, допълни руският външен министър.

По думите му днес Украйна, която е страна с огромен жизнен потенциал и талантлив народ, е доведена до „състояние на неспособност да се управлява самостоятелно“. „Русия, като никоя друга, е заинтересована от уреждането на вътрешноукраинската криза“, подчерта Лавров.

[ad id=“236999″]

ЕС така и не успя да намери златната среда в отношенията с Русия, отбеляза в изказването си Лавров.

„Според мен през изминалите десетилетия ЕС така и не успя да намери златната среда в отношенията с нашата страна. През 90-те години доминираше представата за Русия като за „чирак“, който методично, без да се обръща внимание на възраженията, трябва да бъде обучаван по западните стандарти. Сега е задействан ирационалният мит за „всемогъщата руска заплаха“, чиито следи се опитват да намерят навсякъде: от Брекзита до каталунския референдум“, заяви руският външен министър.

 

 


image0 (9K)