К-19 не пощади и сериала „Братя”. Заразената Йоанна Темелкова: Бях в ада!

Ковид-19 не подмина и сериала „Братя”. Йоанна Темелкова, която изпълнява главната женска роля – на фаталната Лора, сподели, че се е заразила с тежката болест. Актрисата се оплака, че се чувства много зле.

„Ковид-19 е моят будител днес. След отрицателен PCR, направен след появата на симптоми; след консултация с лекар и убеждението, че съм хванала друг активен вирус в момента, който е със сходни симптоми – днес загубих обоняние. И не, не ми е веселко. Последните три дни бях в ада. Никога не съм изпитвала такива болки от болест.” Това сподели Йоанна Темелкова на своята страница в Инстаграм в понеделник. Тя уточни, че е от хората, които са боледували сериозно едва няколко пъти в живота си, смятала се за здрав и силен човек. Въпреки това вирусът я повалил. „Споделям ви всичко това, защото трябва да знаете, че има много, много хора като мен, които живеят с убеждението, че не ги е хванал този вирус, а „един друг”, продължава да излива болката си актрисата.

Засега не е ясно как и от кого се е заразила, но най-вероятната версия е, че е станало на театралната сцена. Знае се, че актьорската професия е една от най-слабо защитените от коронавируса, тъй като пред публиката се излиза без маска, а дистанция няма как да се спазва, ако се следи за качеството на спектакъла. Едва 4 дни преди Йоанна да сподели, че е заразена, нейната колежка в театър „София” – Дария Симеонова, с която имат общи представления, също обяви в социалните мрежи, че е с Ковид. При нея обаче заразата не предизвикала никакви симптоми, а задължителната карантина е само повод да остане вкъщи и да си почива. „Възнамерявам да си седя по пижама (е, ще ги сменям от време на време, разбира се) и да играя с момчето си, защото физически съм добре, слава Богу!”, весело сподели актрисата, нашумяла преди време като пиарката Наталия от сериала „Откраднат живот”. По ирония на съдбата една от първите, които й вдъхна кураж тогава, е именно Йоанна Темелкова. Очевидно в онзи момент младата жена все още не е имала никакви оплаквания. „Безпроблемно да минава, мило момиче! Прегръщам те”, написа тя в Инстаграм.

След като стана ясно, че и самата Йоанна е болна, Дария на свой ред й пожела успех в лечението. „Мачкай вируса, Йо! Този или друг, няма значение, важното е победителят да сме ние!”, написа тя.

И двете дами имат малки синове. Детето на Дария е на 2 годинки, а на Темелкова скоро ще стане на 4. Представленията им са отменени. За късмет на феновете на сериала „Братя”, Лора е успяла да заснеме всички свои сцени, преди да излезе в болнични. По информация на „Уикенд” снимките на продукцията са продължили до средата на октомври, а основната актриса в нея се е разболяла точно две седмици по-късно. „Аз съм безкрайно щастлива, че няма нито един човек, с когото да съм била контактна през последната седмица (изключвам семейството си)”, сподели още тя.

Мъжът на Йоанна е актьорът Мартин Гяуров, който от около година е на щат в Сатиричния театър в София. Засега той участва само в един спектакъл там, който по програма ще се играе чак в края на ноември, така че не са се наложили промени в плановете на театъра заради неговата карантина. Всички се надяват болестта да отмине бързо и леко и актьорите съвсем скоро да се завърнат при своите зрители.

 


image0 (9K)