Късо съединение – причина за пожара в Студентския град?

Повече от 4 часа огнеборци се опитват да потушат пожара, който пламна в блок №25 в Студентски град. Най-вероятно огънят е тръгнал от късо съединение. За около час-час и половина почти цялата сграда е изгоряла, предаде Канал 3.

[ad id=“263680″]

„Пожарът не застрашава хора, всички са евакуирани от сградата. Гори изцяло покривната конструкция. Екипите продължават с пожарогасителните действия. Това не е хотел! Изцяло жилищна сграда е. Спецефична е конструкцията на покрива, по-сложни са манипулациите за гасенето им. 9 екипа от 50 пожарникари гасят огъня“, каза старши комисар Гетов, който е на мястото на пожара.

Става въпрос за т.нар. „блок с уравненията“ – един от новите блокове в „Студентски град“, известен с изрисуваната си с уравнения фасада и облика на плезещия се Алберт Айнщайн.

[ad id=“238430″]

Там се помещава и хотелът на ДЮШ на ЦСКА-София. Именно там са настанени 40 футболисти от Детско-юношеската школа на ЦСКА-София. Пред камерата на Канал 3 директорът на ДЮШ Стефан Яръмов разказа, че той и децата са напуснали сградата без паника и са в безопасност.


image0 (9K)