Едно днешно дете на къмпинг: Мамо, това ли е свободата?

Къмпингът дава на децата здраве, свобода и умения

[ad id=“225664″]

Сещам се за един клип който гледах някъде в мрежата. Не мога да го открия, но ми се иска съвсем по темата на статията да ви го разкажа. Беше снимано момченце на около 6 години, което скача в голяма локва с вода някъде на открито, защото се виждаше поляна и дървета отзад. В локвата съответно имаше и доста кал, както се сещате. Изглежда майката снимаше детето, защото гласът ѝ се чуваше зад кадър.  То се беше оцапало здраво и продължаваше да подрипва, като в един момент попита: Мамо, това ли е свободата? Тя му отговори: Да, това е. И момченцето започна да вика в екзалтация: Свободаааа! Свободаааа! Според мен клипът не беше режисиран…

А ето и информация от статистиката:

Изследване, проведено от Института по образование към Университета на Плимут, съвместно с британския Къмпинг и караванинг клуб, показва връзката между къмпинга и образованието, пише сайтът freedomtogo.co.uk .

Изследването установява, че 4 от 5 родители смятат, че къмпингуването има позитивен ефект върху образованието на децата им. Освен това:

98% от родителите казват, че къмпингуването създава на децата им връзка с природата
95% от родителите казват, че децата им са по-щастливи, когато са на къмпинг
93% смятат, че къмпингуването дава на децата полезни умения за живота им за напред
68% от родителите са установили, че къмпингуването помага на децата им да учат по-лесно в училище, т.к. те споделят преживяванията си сред природата, посещенията на исторически места и т.н.
20% от родителите казват, че къмпингуването дава на децата им свобода, независимост и увереност
Попитани какво обичат на къмпинга, децата категорично отговарят: новите приятелства, забавленията, играта навън и придобиването на нови умения.

Така, че изберете място за къмпингуване, вземайте децата и се забавлявайте заедно с тях. И не забравяйте да ги учите да пазят природата!

Потопете се в магията на природата в къмпинг „Емануил“, на брега на язовир „Жребчево“ (ГАЛЕРИЯ)

 


image0 (9K)