Къймет казва на Ипек как навремето в Бурса се е говорило, че Есма се е омъжила бременна

Феновете на хитовия турски сериал „Завинаги“ не можаха да гледат поредния епизод в петък поради преките предавания на бТВ от гражданските протести.

Тази вечер би трябвало да проследят как Ипек искрено се забавлява с мисията, която ѝ е много присърце, докато Фарук се пече на бавен огън.

Картината връща зрителите в младите години на Гарип, Есма и Юлфет. В гората се срещат двамата влюбени, където бъдещият адвокат подарява на своето момиче дървен лебед, направен от ръцете му. Там той ѝ разказва приказка за едни други обичащи се двама млади. Тръпнещ от чувства Гарип целува Есма по устните, а това е видяно през храстите от надничащата Юлфет, лудо желаеща точно него.

В съвременността остарелите вече Гарип и Есма се сдобряват след лека свада, а тя му показва снимка, на която е тя с малкия Фарук в скута, а на ревера на дрехата ѝ е същия онзи лебед, сложен като брошка. Възклицанието на Гарип е следното: Носила си тайната ни на гърдите си?

Фарук е седнал на крайбрежната и се опитва да събере мислите си, след наученото от Фикрет.

А Ипек искрено се забавлява от създалата се ситуация, бързо намирайки начин да вземе коса и от Фарук, и от Гарип. Тя уговаря Къймет да даде материала в лаборатория за ДНК тест. Майка и дъщеря клюкарстват на воля в очакване на резултата.

Гюнеш е заинтригувана от Адем и започва да разпитва Юлфет за него. Лелята съвсем сериозно не ѝ препоръчва племенника си, определяйки част от неприятния му характер, като този на брат си.

Джентълменът Осман продължава да се грижи за Дилара, опитвайки се да я успокои с дребни подаръчета.

Акиф не издържа и казва на Санем какво се е случило с Фикрет. Сюрея съответно също научава и хуква да търси съпруга си. Открива го край морето унил и обезверен, като човек, който има чувството, че цял живот е живял в лъжа. В крайна сметка той ѝ се доверява за съмненията, хвърлени в лицето на майка му от Юлфет.

Къймет коментира с Ипек, че навремето в Бурса се е говорило как Есма се е омъжила за Февзи бременна…


image0 (9K)