Къде ще бъде панаирът в Стара Загора тази есен

Традиционният старозагорски есенен панаир ще се проведе от 28 септември до 5 октомври включително. Той ще бъде разположен на ул.“Иван Вазов“, северно от ул.“Радецки“, до ул.“Хан Аспарух“, както и в югозападната част на парк „Загорка“.

[ad id=“225664″]

Заявления за участие в панаира ще се приемат от 8,30 часа на 12 септември, до 17,30 часа на 20 септември, в сградата на Административно бюро „Изток“, ул. “Ангел Кънчев“ № 70. Разрешенията за временно поставяне на преместваеми съоръжения и елементи на градското обзавеждане по време на панаира ще се издават в Община Стара Загора, по реда на постъпването на заявленията, до запълване на местата по схемата, утвърдена от главния архитект и след представяне на следните документи:

– заявление за участие по образец;
– удостоверение за липса на данъчни задължения по чл.87, ал.6, издадено от НАП не по-рано от 30 дни от датата на подаване на
документите;
– декларация за липса на задължения към Община Стара Загора към датата на подаване на заявление за участие;
– за производители – удостоверение от Камарата на занаятчиите;
– за атракционни съоръжения – сертификат за произход на съоръженията, технически паспорти за съоръженията, ежегоден технически
преглед, сключен договор с лицензирана фирма, която извършва контрол при всяко построяване на съоръженията;
– квитанция за платена пълна такса за 8 дни за участие в панаира за заявената квадратура по подаденото заявление.

[ad id=“236993″]

На територията на панаира е разрешено разполагането на атракционни съоръжения, произведения на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни изделия, детски играчки и скара-бира.

Забранена е продажбата на алкохол с действително алкохолно съдържание по обем, превишаващо 6% vol., тютюн и тютюневи изделия, промишлени стоки /дрехи, обувки, одеяла, килими, текстилни изделия, продукти на химическата промишленост и др./, птици и животни.


image0 (9K)