Къде грешим, когато почистваме лицето си?

В миенето на лицето няма нищо сложно, дами. Оказва се , че при премахването на грима от лицето може да направите редица грешки, които силно да увредят състоянието на кожата ви.

Използвате прекалено топла вода

Горещата вода силно изсушава кожата и за да се справи с проблема, тя започва да произвежда повече себум. Това рязко влошава състоянието й и е сериозна предпоставка за появата на акне. Ето защо е добре да миете лицето си с хладка вода, която е най-щадяща към нежната кожа.

Употребявате кърпички за махане на грим

Време е да забравите за кърпичките за махане на грим като опция за почистване на лицето. Да, знаем, че са лесен вариант за изтриване на грима, но повечето от тях съдържат много химикали, които не влияят добре на кожата ви.

Една кърпа за лицето и ръцете

За да се радвате на чиста кожа, трябва да следвате едно основно правило – пазете я от бактерии. Как да постигнете това ли? Като начало започнете да използвате отделна кърпа за лицето си и в никакъв случай не подсушавайте с нея и ръцете си. Дори и да са добре измити, те са източник на много бактерии, които се прикрепят към материята на кърпата и оттам се настаняват по кожата на лицето ви.

Почиствате агресивно мазната кожа

Ако почистването на мазната кожа е прекомерно и включва няколко продукта един след друг, това може да я накара да секретира още повече себум и съответно да се отежни състоянието й.


image0 (9K)