Кутев: С указа за Маринов институциите си мериха рейтинга

Всички народни представители от левицата ще бъдат утре в пленарната зала за гласуването на промените в кабинета

Президентът и правителството са си мерили ненужно силите и рейтинга от миналата седмица насам. Тази теза защити соцдепутатът Антон Кутев пред медиите в парламента по повод вече подписания указ днес от страна на Румен Радев – за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.

„Според мен имаше някакво съизмерване на рейтинги или на сила институционална, което беше ненужно, поне на мен така ми се струва, факт е, че всичко това приключи по този начин“, коментира Кутев.

[ad id=“225664″]

„Президентът работата му е да подписва укази, няма нищо странно в това, кога ще го подпише – е негов избор, в края на краищата. Така че, даже не виждам и разминаване“, добави той. „БСП ще бъде в пленарната зала утре на гласуването на оставките и рокадите в кабинета. Всички депутати ще присъстват“, съобщи още Кутев.

По думите му това е едно от важните гласувания, заради които няма да обикалят страната, а ще са в пълен състав по местата си в залата. Днес също дошли, защото чакали след цяла година приемането на предложението им за въвеждането на културен чек за младите хора в размер на 200 лв., който обаче мнозинството отхвърлило по необясними за социалистите причини.


image0 (9K)