Кутев към Гешев: След като Борисов знае кой го е записвал и снимал, може ли вие да не знаете?

„Вие обявихте, че разполагате с пълна справка за „Барселонагейт“, но ние не разполагаме с резултат! Колко месеца трябват на прокуратурата, за да кажете дали записите с Бойко Борисов са истински? Не знам кой и как го е разпитвал, но след като той знае кой го е записал и кой го е снимал гол в спалнята, как може месеци вие да не знаете? Тези въпроси зададе депутатът от БСП Антон Кутев по време на изслушването на главния прокурор в парламента.

„Вие месеци наред не можете да разберете кой е записвал премиера на републиката. Ако с такъв темп разследвате кражбата на коли, убий ме, не знам как сте ги намалили. Според мен COVID-19 ги е намалил повече. Според мен вие не вършите работа. Вие доведохте до междуинституционални сблъсъци., обърна се към Гешев Антон Кутев (БСП).

Той припомни, че няколко часа по-рано Цвета Караянчева е казала, че и тя не знае дали записът е автентичен.

„И милата г-жа Караянчева не знае премиерът нарекъл ли я е по определен начин или не“, коментира иронично Кутев.

„При Божков изглеждахте по-бързи, а да не говорим при братя Бобокови. Излязоха и чатовете им и разговори, преди да бъде повдигнато обвинение. Вие за това казвате, че няма никакъв проблем? Има здрава логика, която всеки гражданин вижда и всеки, който я види – излиза на площада и вика „оставка““, обяви още депутатът.

„Дали ще успеят да свалят правителството – не знам. Но гневът срещу всички политици и политическата система остава“, подчерта той.

„Няма как да ни убедите, че се борите с престъпността. Вие се борите с част от престъпността. Но когато се прави със закъснение или избирателно, това е отказ от правосъдие“, категоричен е Кутев.

„Никога досега България не е имала толкова политизирано държавно обвинение. Никой не е твърдял, че прокуратурата не действа. Понякога действа дори твърде енергично. Понякога не действа. Проблемът е в селективността и решението е само в едно – вашата оставка“, призова от своя страна Явор Божанков от БСП.

Иван Ченчев поиска да знае какво се случва с проверката за спрения сигнал на програма „Хоризонт“ по БНР и призова главния прокурор да даде отговори.

„Смеската между политика и бизнес се нарича олигархия, но някак си олигарсите биват добри и лоши. Лошото е, че властта не е властта да бъдеш осъден – това го прави съдът. Голямата власт и големият страх не е за това, че може да бъде осъден някой, а че може безнаказано да съсипе един частен бизнес“, коментира Крум Зарков от БСП и обяви, че прокуратурата прилага двоен стандарт.


image0 (9K)