Курумбашев: Ако Слави бъде подкрепен от всички, това ще отговаря на БКП преди 1989 г.

„ГЕРБ е формалният победител, а „Има такъв народ“ е неформалният победител на тези избори.“ Това мнение изрази Петър Курумбашев – политик, бизнесмен и един от създателите на студентска програма „Ку-ку“ в студиото на „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ.

„Нито една политическа сила няма желание да направи коалиция с формалния победител и абсолютно всички – и тези от протеста, и тези от статуквото, и новите, казаха, че биха дали подкрепата си за „Има такъв народ“. Даже леко почнах да се притеснявам, защото Слави Трифонов, получавайки подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС има опасността, ако предложи правителство, да получи 240 гласа, което ще е резултат, отговарящ само на постиженията на БКП преди 1989 г. Това е малко притеснително от гледна точна на демокрацията, защото едно такова правителство няма да има опозиция“, обясни Курумбашев.

„Който заклеймява това, че Слави е от „Ку-ку“ да внимава, защото от „Ку-ку“ има и двама представители в ГЕРБ – Любо Дилов и Радо Чолаков. Те, между другото, бяха представители на Комсомола в „Ку-ку““, припомни Курумбашев.


image0 (9K)