Курбан за здраве в два старозагорски храма

По повод големия християнски празник Успение Богородично беше осветен и раздаден курбан за здраве в двата старозагорски храма „Св. Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“ от отец Йордан Карагеоргиев.

Приготвянето и раздаването на обредното ястие се случи в социалната кухня към църквата в кв. „Зора“.

Инициативата за благородното дело е на ръководството и членовете на Ротари клуб „Берое“.

Гости на празника бяха още заместник областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, както и десетки граждани.

Отец Йордан благодари на Община Стара Загора и на кмета Живко Тодоров за подкрепата, която получават добрите дела, инициирани в името на старозагорци.

Живко Тодоров поздрави за празника децата, лишени от родителска грижа

„Вярвам, че с помощ от всички, които днес сте тук, както и на всички енориаши, ще успеем да реализираме и друга идея – изграждане на още един храм в кв. „Зора“, който да засвидетелства уважение към историята на Стара Загора и премеждията, които е преживявала, но оцеляла заради искрената вяра на хората си“, сподели отец Йордан. По време на събитието стана ясно, че се върви към осъществяване на още една благотворителна инициатива – създаване на ново място, което да дава подслон на нуждаещи се и намиращо се в близост до храм „Свето Въведение Богородично“.


image0 (9K)