Кунева, Лукарски и Москов предварително се бяха разбрали с Борисов, обяви Атанасов

Трима, от четиримата министри от Реформаторския блок – Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Петър Москов, се бяха договорили предварително с Бойко Борисов, да бъдат част от неговия бъдещ кабинет. Това беше и една от причините коалицията да подкрепи съставянето на правителство през 2014 година и да стане част от него, каза днес по Нова телевизия депутатът от „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов.

Като първа причина, той посочи това, че в противен случай страната е щяла да влезе в политическа криза. „Тримата бяха взети като заложници, станаха наемници, така че Борисов да овладее „Реформаторския блок“, уточни Атанасов.

Борисов знаел от лятото, че ще загуби президентските избори

Той обяви, че Борисов вече е вреден за държавата, защото единствената му цел е той да разпределя порциите сред тесен кръг хора. Според Атанасов още в началото на лятото лидерът на ГЕРБ е знаел, че няма как да спечели президентски избори.

„Каза ми, че на втори тур не може да събере повече от 1.3 млн. гласа и оттогава единствената му мисъл е как да извърти нещата така, че някой друг да виновен“, допълни депутатът от ДСБ. Атанасов поясни, че Борисов е бил наясно, че ще загуби, дори ако самият той се кандидатира за президент.

В отговор на въпрос, Атанасов обяви, че обявеният от премиера кръг „Агнешки главички“ няма нищо общо с подготвящия се нов десен проект. „Борисов е майстор на лепеното на етикети, които медиите после разпространяват. Той ти слага етикет и после иди се оправяй“, допълни депутатът. Според него всички атаки от премиера в оставка, спрямо опозиционната част от „Реформаторския блок“, идват защото лидерът на ГЕРБ се притеснява от създаването на ново силно дясно обединение.

„То обаче ще се случи и в него няма да има собственици на медии и големи бизнесмени“, каза още Атанас Атанасов. Той допълни, че хората, които участват в него, скоро ще обявят своята подкрепа за проекта и ще излязат много познати имена с ясно изразявана позиция през годините.


image0 (9K)