Културен афиш на Стара Загора за 31 октомври

31 октомври (четвъртък)

„Поклон будители народни“ – възторжен спомен и възхвала на народните будители от Клуб на учителите ветерани

10.00 ч.,  Aрт зала НЧ „Св. Климент Охридски 1858“

„Техниката у дома през първата половина на ХХ век“ – изложба на политехническия музеи – гр. София
Изложбата съдържа експонати от колекцията от битова техника на Националния политехнически музей в София, които показват как се модернизира българският бит от Освобождението до средата на миналия век. Ще бъдат експонирани десетки оригинални и отлично запазени предмети, които са част от градския начин на живот и нагледно показват по какъв начин се е поддържало домакинството, как се е организирало свободното време, с какви уреди е боравила домакинята.В експозицията могат да се видят и отделни вещи, ползвани от старозагорката в ония години и съхранени във фондовете на РИМ-Стара Загора.
17.00 ч., IV експозиционно ниво в РИМ-Стара Загора

Изложба „Спомен за дарителя, памет за бъдещето”, посветена на 115 г. от рождението на Недю Александров, църковен деец, краевед, общественик, дарител. Изложбата е част от събитията за 65-годишнината на РБ „Захарий Княжески” и представя личната библиотека на богослова, дарена на регионалната библиотека.

17.00 ч., РБ „Захарий Княжески“

Официално връчване на наградата „Анастасия Тошева” на Община Стара Загора и наградата на Съюза на учените „Будител на Стара Загора”.

18.00 ч., Културен център „Стара Загора“

„Паника в хотела”  от Рей Куни

Режисьор –  проф. Андрей Аврамов

19.00 ч., Драматичен театър          


image0 (9K)