Култовото списание „Плейбой“ фалира!

Култовото списание Плейбой, занапред няма да излиза на български език.

[ad id=“225664″]

Тази новина съобщи в началото на седмицата в. Таблоид, а тези дни бе официално потвърдена от издателя Атика медиа.

Плейбой прекратява съществуването си в България, повече няма да излиза като месечно списание, а ще прави някакво подобие на алманах. Един или два пъти годишно ще пускат „специални издания”, които ще препечатват статии и мадами от останалите тук-там международни версии на славния някога еротичен журнал.

[ad id=“236999″]

Причината е жестоката криза, обзела медийния пазар по света и най-вече у нас. Плейбой бе сред най-пострадалите списания и в последните месеци продаваше в България едва по 1000 копия.

Издателите не смогваха да покрият дори разходите за печат. Факт е, че списанието доста позагуби от първоначалния си блясък, но все пак на страниците му можеше да се зърне по някоя изкусителка дибидюс.

Безславният финал на Плейбой е доста тъжна новина за родните еротомани, защото занапред няма да зърнат циците на нито една известна българка. Стартът на родната версия бе даден през далечната 2002 г., като за първия брой се съблече даже Лили Иванова.

Първият брой бе отпечатан в 50 000 копия, които се разграбиха за 2 часа. Издателите допечатаха още толкова, които също се изчерпваха светкавично. Днес този брой се продава на черно за суми между 20 и 50 лева.


image0 (9K)