Кулинарен бестселър във Великобритания излиза на български

Истински бестселър и то книга с рецепти? Невероятно, но факт.

24-годишната Ела Милс открива на тайната на доброто здраве, перфектната фигура и здравословното хранене в бестселъра си „Вкусно с Ела всеки ден”, който оглави класациите във Великобритания тази пролет, съобщи offnews.bg.

Преди близо три години лекарите поставят на Ела диагнозата синдром на постурална тахикардия (POTS), който се счита за нелечим. Болестта се появява изненадващо като резултат от автономни нарушения, характеризиращи се с клинични симптоми като обърканост, умора, изпотяване, тремор, тревожност, сърцебиене, ограничен физически капацитет и пресинкоп при изправяне на тялото. Регистрират се и колебания в артериалното налягане.

С тази отчайваща диагноза Ела, дъщеря на британски политик, израснала в семейство, което закусва с палачинки и сладко, започва да търси повече информация за болестта си и начините да я пребори. Така тя се излекува със специална диета, която за 11 месеца й възвръща така скъпоценното здраве! Ела започва да експериментира с веганската храна, за да помогне и на други хора да се хранят здравословно, но и вкусно, да им даде бързи и лесни рецепти за приготвяне на такава храна.

Тези нейни усилия я правят световно известна, а рецептите й стават хит в цял свят. Книгата „Вкусно с Ела всеки ден” съдържа над 100 уникални безглутенови вегетариански рецепти, сред които около 20 предложения за закуски, 6 уникални супи, 5 разядки, 17 салати, 13 предложения за вкусна вечеря, 14 идеи за меню за гости, над 20 десерта, от които можеш да си оближеш пръстите. Към тях са включени и необходимите списъци с продукти, информация за техните качества и начини за тяхното съхранение, напътствия за домашно приготвяне на някои от необходимите за този тип готвене суровини.

Всичките рецепти са лесни и бързи за изпълнение, което в този забързан и болен свят е изключително важно!


image0 (9K)