Кукли разказват 60-годишната история на кукленото изкуство в Стара Загора

Кукли, скици, сценографски проекти, фотографии, плакати и видео-презентации на емблематични спектакли разказват историята на създаването на Държавния куклен театър в Стара Загора от 1957 година до днес. Експозицията „60 години старозагорско куклено изкуство“ в Художествена галерия Стара Загора може да бъде посетена до 30 септември.

[ad id=“225664″]

kukli izlogba Teatar (3)_resizeОткриването на изложбата бе първата от проявите, включени в програмата на 10-то юбилейно издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро”. Той ще се състои от 24 до 29 септември 2017 година в Стара Загора, България.

Официалното му откриване е в галерията на 24 септември от 16.00 часа.

[ad id=“225664″]

Тази година Държавен куклен театър Стара Загора празнува 60-та годишнина от създаването си. Утвърден е като водещ културен институт в страната, носител на най-високи национални и европейски отличия и награди за куклено-театрално майсторство. Тази година за втори пореден път Международният куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ бе избран да получи знака за качество EFFE Label 2017-2018.

Информация за времето, пътната обстановка, КАТ, актуални свободни работни места и др. може да видите на ЗАРАТА.инфо.


image0 (9K)