Кубрат Пулев: Чувствам и знам, че съм по-добър от Джошуа

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че превъзхожда Антъни Джошуа и най-важното за него е да стане световен шампион.

Пулев излиза в събота в Лондон срещу британеца Антъни Джошуа, който ще защитава шампионските си колани в четири от петте версии.

„Очаквам труден мач, но искам и трябва да победя. Подготвих се добре в последните 4-5 месеца. Тренирах здраво. Готвих се на 2200 метра в планината, което ще бъде важно за 10-ия, 11-ия, 12-ия рунд. Чувствам и знам, че съм по-добър от Джошуа. Смятам, че го превъзхождам във всички компоненти – опит, техника, скорост, движение, мислене. Със сигурност ще се нуждая от най-доброто от себе си, за да победя. Много съм съхранен като боксьор, въпреки опита, който съм натрупал. Важното е, че сега имам много енергия, пауър и психическа сила“, каза Пулев.

„За мен най-важното е да стана световен шампион. Това е моят момент. Ако победя, ще бъда много щастлив за мен, за България. Това ще влезе в българската история и ще даде самочувствие на страната ми“, допълни той.

Пулев беше в същата позиция преди шест години, когато излезе на ринга срещу тогавашния световен шампион Владимир Кличко, но допусна нокаут.

„От загубата от Кличко научих много, промених много неща и сега съм по-добър“, категоричен е 39-годишният българин.

Той смята, че освен него, друг британец Тайсън Фюри е номер 1 в тежка категория.
„След мен, смятам, че номер 1 е Тайсън Фюри. Той е по-добър от Джошуа“, коментира Кубрат Пулев.


image0 (9K)