Кубрат Пулев преби нигерийския кошмар Самюел Питър за три рунда

Кубрат Пулев е новият носител на интерконтиненталната титла във версия WBA, след като отказа след третия рунд своя съперник Самюел Питър – Нигерийския кошмар.

Българинът се появи в залата под звуците на 100 каба гайди и наметнат с модерен вариант на родопски ямурлук, а 15 000 в залата започнаха да скандират името му и „Българи, юнаци“. Кобрата беше допълнително надъхан и от емоционалното изпълнение на химна от публиката в залата.

В първия рунд Кубрат бе много силен. Той пласира няколко ъперкъта в главата на Питър, но и нигериецът не се предава и се бори. Във втория рунд Кобрата нанесе няколко много тежки прави удара в челюстта на съперника си. Той му пусна и кръв, а нигериеца изглежда разколебан, въпреки че опита няколко тежки удара.

На третия рунд Самюел Питър грохна! Доста пълният нигериец едва диша след трите минути в този рунд. Оказа се че африканецът е счупил лявата си ръка. Това бе дебютът на голямата българска звезда на професионалния ринг в София и над 15 хил. души го подкрепят неистово. В залата дойде и приятелката на Кубрат Пулев – Андреа. Тя през цялото време стискаше палци за своя любим по време на битката срещу нигериеца Самюел Питър в „Нощта на шампионите“.

  • Благодаря на публика, беше велика. Това всичко го правя заради вас.Атмосферата тук е уникална. Тренирам здраво, моят противник  не успя да издържи на силните удари и затова спря мача. Може би усети че ще бъде нокаутиран. Беше опасен, с опит и не беше за подценяване. Преговаряме ако ще има мач за световната титла да се проведе в България, заяви Кубрат Пулев веднага след победата си над Питър.

 


image0 (9K)