Кубрат Пулев за първи път ще се боксира на родна земя

Денят настъпи, когато Кубрат Пулев ще се бие за първи на родна земя в професионалната си боксова кариера. Тази вечер Кобрата се изправя срещу опасния Самюел Питър – Нигерийския кошмар.

Водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага атрактивни залози.  Кубрат Пулев да победи  коефициентът е 1,04, а Самюел Питър  да победи коефициентът е 10,00.

Победителят от битката в „Арена Армеец“ ще си тръгне с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, но и с възможността да бъде официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация. Пулев в момента е номер 2 в ранглистата. При успех, почти сигурно ще се изкачи с една позиция и ще получи шанса да предизвика шампиона. В момента носител на пояса е Антъни Джошуа, но само след седмица може да бъде Ерик Молина или евентуално дори Владимир Кличко, с когото британеца планира да се бие през пролетта.

За пръв път в своята професионална кариера Пулев ще се боксира на родна земя. Само на няколко километра от мястото, където е роден. В последните няколко години Кобрата непрекъснато търсеше варианти да се бие в София, но интересите на неговите промоутъри от „Зауерланд“ не съвпадаха с тази възможност. Сега най-сетне това се случи. Немците са впечатлени от огромния интерес от срещата. Ако всичко мине по план, това може да бъде първата от много подобни галавечери в столицата на България.

Кобрата (23 победи, 12 с нокаут и 1 загуба) се завърна успешно след единственото поражение в своята кариера. Той беше пометен от Владимир Кличко през ноември 2014-а в Хамбург, но след това направи доста промени. Най-важната беше работата с прочутия немски специалист Ули Вегнер, който е спечелил дузина световни титли като треньор. На ринга Пулев спечели три мача след злополучната среща с украинеца. Най-ценният успех беше през май, когато се справи с Дерек Чисора след 2:1 съдийски гласа. С този успех той за втори път стана европейски шампион.Самюел Питър (36 победи, 29 с нокаут и 5 загуби) е енигма. Нигерийския кошмар се е доказал на ринга със спечелването на световната титла. Към това можем да прибавим паметните мачове с братята Кличко и с Джеймс Тони. Никой не се съмнява с мощта на 36-годишния африканец.

 

Източник – Спортал


image0 (9K)