Кубрат Пулев е с 3.5 килограма по-тежък от Джонсън

Точно 116 килограма – на толкова закова стрелките на кантара Кубрат Пулев на официалното мерене преди да се изправи срещу Кевин Джонсън в мач-защита на интерконтиненталната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация в петък вечер в „Арена Армеец“.

Американецът се оказа с 3,5 кг по-лек от родната гордост в тежка категория – 112,5 кг. Джонсън е и по-нисък с 5 см от българина – 191 сантиметра срещу 196 в полза на един от най-обичаните и уважавани български спортисти през последното десетилетие.

„Напрежението расте и вече се усеща. Аз обаче съм опитен и хладнокръвен. За пореден път ще подчертая, че ме очаква тежък мач срещу труден съперник, но съм готов“, каза Пулев след кантара.
„Този двубой се организира в България, защото исках да подаря още веднъж незабравима емоция на българите, които обичат бокс. За мен е специално да се боксирам у дома. Разчитам много хората да ме подкрепят срещу Джонсън. Никъде по света няма публика като българската, тази публика е уникална“, допълни Кобрата.

Той, заедно с брат си Тервел, на когото предстои трета професионална изява утре вечер, бяха бурно аплодирани от десетки фенове, дошли да уважат събитието в столичен търговски център.


image0 (9K)