Ксенофонт остави Гърция в задръствания, но до 48 часа се очаква Зорба

Дъждът днес сутринта доведе до задръствания по много ключови пътища в Атина и около гръцката столица, а в много части на страната властите са нащрек за наводнения и силенвятър, съобщава изданието Български новини.

[ad id=“225664″]
В Атина задръстванията са в много части на булевардите Кифисиас, Александрас, Василисис Софиас, Пиреос и главните улици в центъра на града, както и на околовръстния път Атики Одос и близо до изхода на националната магистрала на север и на запад.

Дъждът идва след три дни ветрове, които разкъсаха електрическите линии в няколко квартала и други части на страната в четвъртък, събориха дървета, разкъсаха покрива на училище в Западна Атина и доведоха стотици обаждания до противопожарна служба за отстраняване на отломки.

Фериботите бяха спрени от плаването в четвъртък, но услугата се върна към нормалното по-късно през нощта и в петък сутринта, когато ветровете започнаха да отслабват.

Тази метеорологична система е била наречена от експертите „Ксенофонт“, която е на път да отмине, макар да е заменена от средиземноморска буря с тропически характеристики, наречена Зорба.

[ad id=“263680″]

Страховете от пораженията на Зорба може да накара властите да затворят днес училищата навсякъде в Атика, на много острови в Йонийско, Егейско море и в Пелопонес, наред с други райони, където бурята се очаква през следващите 48 часа.


image0 (9K)