Кръв на пътя! Мъж помля жена в Ломско

Мъж, помел жена на пътя в ломското село Ковачица, бе изправен на подсъдимата скамейка.

Инцидентът е станал на 11 септември миналата година, около 7.40 часа. 72-годишната Е.П. излязла от дома си и тръгнала към центъра на селото, когато била блъсната от лек автомобил „Опел Вектра“.

Зад волана на колата бил Р.Р., който е жител на съседното село Станево. Той пътувал към работното си място в Лом, когато изгубил контрол върху управлението. Мъжът карал с близо 70 км/ч в населеното място, където ограничението е 50 км/ч. Заради високата скорост шофьорът не успял да овладее „Опел“-а, при което той се завъртял, излязъл от пътното платно и помел със задната си част бабата, която се движела по банкета.
На мястото пристигнали екипи на спешна медицинска помощ и полиция. Служителите на реда са направили проба с дрегер на шофьора. Уредът е отчел отрицателен резултат от издишания от него въздух.

Пострадалата старица била транспортирана в ломската болница „Св.Николай Чудотворец“. След произшествието тя е била с опасност за живота два месеца. При удара жената получила множество фрактури и счупвания по цялото тяло, които затруднявали движенията й почти половин година.

След като лечението на пострадалата приключило, тя завела дело срещу шофьора. Магистратите от районния съд в Лом признали Р.Р. за виновен по повдигнатите обвинения, като му отнели шофьорската книжка за срок от 6 месеца. На обвиняемия е наложена глоба в размер на 1500 лева, като също ще трябва да заплати направени разноски по делото, които възлизат на около 400 лева.

Решението подлежи на облажване пред Окръжния съд в Монтана.

 


image0 (9K)