Крум Зарков: Лъжа е, че БСП е яхнала протеста на майките. Искаме оставката на Симеонов!

Ако управляващите осигурят кворум, тогава ще влизаме в зала и ще защитаваме нашите тези и предложения, изтъква соцдепутатът Крум Зарков

„Решението на парламентарната ни група е да не се регистрираме в началото на пленарното заседание. Ако управляващите осигурят кворум, тогава ще влизаме в зала и ще защитаваме нашите тези и предложения.“ Това каза в ефира на бТВ депутатът от „БСП за България“ Крум Зарков.

„Ние искаме оставката на Валери Симеонов. Не можем да разберем твърденията на премиера, че с тази оставка конструкцията на управляващите ще се счупи. Заставаме твърдо зад исканията на майките на деца с увреждания. Не разбирам тезата, че сме яхнали протеста им. Ние още лятото предложихме да не излизаме ваканция и да приемем нужните промени в законодателството. Управляващите отказаха и натовариха Бисер Петков да се справя с всичко. Социалният министър свърши много работа, но нямаше как сам да се справи. Младежи от БСП са участвали в протестите на майките, но и те са граждани и имат право на мнение“, подчерта Зарков.

„Категорично няма да подкрепим Бюджет 2019. Той налива от едно място в друго. Ние представихме наш алтернативен бюджет. Въпросите към министър Владислав Горанов ще ги задаваме в комисиите и в пленарната зала“, заяви още той.


image0 (9K)