Кристина, която закла децата си: Искаха да ми ги вземат, ето нека ги вземат сега!

Темата е най-коментирана в Сандански. Кристина преряза гърлата на двете си деца, на 3 и 5 години, и си призна: „Те искаха да ми ги вземат, ето нека ги вземат сега!“, каза жената пред полицията. Образувано е досъдебно производство за двойното убийство, потресло страната.

Социалните в Сандански са запознати с тежките проблеми у семейството на горския Георги Трайков и жената, с която той живее на семейни начала и която снощи закла двете им деца.

Преди два дни Георги и Кристина подписали протокол в местната социална служба, че няма да се карат и ще осигурят здравословна среда за развитието на децата си, пише Struma.com.

Преди около месец Кристина взела децата и се изнесла при родителите си, но впоследствие размислила и се върнала при Георги, въпреки несъгласието на родителите си, съвместното им съжителство да продължило. За скандалите знаят и всички съседи, които снощи чули писъците на децата, сигнализирали на 112. Бащата се прибрал и като не успял да влезе, разбил вратата и се натъкнал на ужасяващата гледка. Хукнал към полицията и посрещнал тръгналите вече към адреса полицаи.

„Страшна трагедия“, коментират хората днес. А близките на Кристина признават: „В последния месец не беше добре, нещо ставаше в главата й, говореше несвързани неща, явно е отключила заболяване… Кристина ще бъде прегледана от експерти психиатри за установяване на състоянието й.

Мотивът за кървавото престъпление?! Неясен, защото какъв мотив може да има човек, който не е на себе си, вследствие на тежко психично разстройство.

Днес къщата на семейството е оживена. Влизат хора, облечени в черно, за да напомнят за ужаса от снощи.

 


image0 (9K)