Кристиано Роналдо на 35! Португалецът обяви докога ще играе

Кристиано Роналдо навършва 35 години днес. А междувременно продължава да подобрява рекорди. Само преди три дни той се разписа на два пъти за победата с 3:0 срещу Фиорентина и изравни клубния рекорд за най-много поредни мачове с попадение в първенството. Португалецът вкара в девети пореден мач в Серия А, с което изравни постижението на Давид Трезеге от 2005 г. и вече има общо 50 гола в 70 мача за Ювентус във всички турнири.
35-те свещи на тортата изглежда не притесняват Кристиано, който след преодоляване на дискомфорта в коляното през декември възстанови най-доброто си състояние и показва отлична форма.
Зад чудовищните числа на абсолютно явление като Кристиано Роналдо не се крият особени тайни, освен упорити тренировки. И не е нито тривиално, нито опростено да се повтаря. Защото Роналдо е пример за изключително съчетание от амбиция и работа.
За някои отдадеността му на футбола е направо плашеща. Но тя е тази, която му донесе 30 отборни купи и още куп индивидуални награди, сред които се открояват петте „Златни топки“ и 4-те „Златни обувки“.
При толкова постижения мнозина биха се замислили дали не е време да кажат „Стоп“, но не и днешният рожденик. Роналдо смята да играе до 40 години.
Източник – Гонг

image0 (9K)