Кристиано не взе „Златната топка“ но е №1 в Италия

Кристиано Роналдо беше избран за най-добър футболист в Серия “А” на традиционната гала вечер в Милано снощи, на която бяха раздадени наградите на Асоциацията на италианските футболисти за изминалия сезон. Португалецът пропусна церемонията по връчването на “Златната топка” в Париж, където остана на трето място, за да бъде коронясан като №1 в Kалчото.

“Ще се опитам да говоря на италиански. Горд съм с приза, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са гласували за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че местното първенство е много трудно. Още веднъж благодаря на всички и се надявам догодина отново да спечеля”, заяви Роналдо.

Шампионът Ювентус изненадващо не беше избран за най-добър отбор на церемонията. Призът беше даден на тима на Аталанта, който през миналия сезон финишира на трето място в Серия “А” и се класира за Шампионската лига. Наставникът на “бергамаските” Джан Пиеро Гасперини пък беше определен за най-добър на треньор на сезона.

За най-добър млад футболист беше избран Сандро Тонали от Бреша, а Мануела Джулиано от Рома е №1 при жените.

Идеален отбор на сезона:
Самир Ханданович (Интер); Жоао Кансело (Ювентус), Калиду Кулибали (Наполи) Джорджо Киелини (Ювентус), Александър Коларов (Рома); Миралем Пянич (Ювентус), Йосип Иличич (Аталанта), Николо Барела (Каляри); Фабио Куалярела (Сампдория), Кристиано Роналдо (Ювентус), Дуван Сапата (Аталанта).


image0 (9K)