Криминален психолог: Иванчева дори не е жертва, а ще бъде превърната в герой

„Годината не се различаваше толкова като типове и динамика на престъпленията. Затвърждава се обаче трудността за реформа на начина, по който се мисли в системата за сигурност.“ Това каза в ефира на Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов.

Трябва тези системи да разберат, че живеят в различна медийна среда от тази през периода на комунизма, когато системата за сигурност е обвита в конспиративност, в тайнственост, смята Йорданов.

По думите му между обществото и полицията трябва да има по-голямо доверие. Това може да се случи с действията на полицията. При някои от криминалните случаи през годината МВР се справи добре, в някои – изключително зле, както в случая с шесторното убийство в Нови Искър.

В случая с Десислава Иванчева има данни за престъпление, но впоследствие цялото нещо беше превърнато в политическа патетика. Накрая Иванчева ще бъде превърната в герой. Не може да е герой човек, който е написал над 300 жалби, който има пълна липса на самокритичност. Онова, което се вижда по медиите, не е това, което реално се случва. И проблемът не е в медиите, а в начина, по който се представят нещата, коментира още Росен Йорданов.


image0 (9K)