Кризисният щаб в Стара Загора препоръчва училищата да останат затворени

На пресконференция днес в Стара Загора по повод разпространението на коронавируса, Общинският кризисен щаб обяви, че ще препоръча на всички училища в общината да удължат ваканцията за учениците най-малко с 2 седмици.

На въпроси отговаряха кметът Живко Тодоров, зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова, и секретарят на Общината Делян Иванов.

Иванка Сотирова уточни, че някои училища имат възможност за онлайн общуване с учениците, което не означава преподаване и изпитване, но чрез интернет могат да се правят консултации.

За ситуацията с посещаването на детски ясли и градини Сотирова отговори, че детските заведения остават отворени, като стриктно се спазва сутрешният контрол по приемане на децата, както и изискването за дезинфекция 4 пъти дневно на всички площи в сградите, където пребивават децата. По думите ѝ, посещаемостта в последната седмица е намаляла с 60%, в яслите – дори повече. Някои групи там са затворени поради липса на деца. Продължава и забраната за образуване на сборни групи.

Кметът каза, че ситуацията с разпространението на коронавируса е много динамична и всичко търпи промяна.

По-късно днес ще бъдат изготвени съответните заповеди, съобразени с кризисната ситуация, и те ще бъдат сведени до знанието на гражданите.


image0 (9K)