Красимир Янков: Управлението сега прилича повече на тоталитарно от всяко друго в последните 26 години

”Транспарантът, който показахме в петък в Народното събрание, ни беше даден предния ден на протеста пред Министерски съвет. БСП не можа да покаже масов характер на този протест, но показва политика в полза на гражданите. Това каза Красимир Янков от БСП в предаването”Офанзива” по Канал 3.

”Протестът беше провокиран от резултата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Недоволството ескалира, след като стана ясно и решение 208 на Министерски съвет за интегриране на чужди граждани в населени места”, обясни той.

”Това правителство е опасно за българските граждани”, категоричен беше социалистът.

„Сегашното управление прилича повече на тоталитарно управление от всички други в последните 26 години”, заяви Янков. ”Според Борисов за подчинените му в ГЕРБ членството в комунистическата партия не е проблем, но за всички други е проблем”, продължи депутатът.

”Борисов знае, че не може да изкара цял мандат. Въпросът е кога ще мине обществената граница на търпимост и тогава той ще е принуден да подаде оставка. В парламента няма как да се създаде такава обстановка. Нито АБВ, нито друга партия не са заявили готовността си да участват във вота на недоверие”, каза още Янков.

”Пределът на търпимост на българските граждани не е стигнал до крайната си точка и това дава смелост на Борисов да говори, че Бокова е нахална”, заяви социалистът и добави, че българската дипломация е трябвало да работи за кандидатурата на Ирина Бокова, а не срещу нея. ”Бокова е показала,  че може да получи подкрепата на голяма част от страните”, каза още той.

Още от интервюто на Красимир Янков може да видите във ВИДЕОТО:

Източник: kanal3


image0 (9K)